"Це через її шрами чи через невпевненість, яку вона відчуває через свої шрами?"
"Я б хотіла, щоб цього ніколи зі мною не відбулося, але воно сталося, і мені цього не змінити, тож треба припинити страждати"
"Те, що вже сталося не можна виправити, але ми можемо навчитися справлятися"
P.S.: Давно не публікувала якихось цитат, але я знову тут з вами. Знаю, кожен інтерпретує цитати та вислови по-своєму. Я б хотіла поділитися тим, як сприйняла ці цитати сама. До того ж не сказати, що книга неймовірна, буде гріхом. Це не перша моя книга авторки, її стиль написання неймовірний!
Отже, всі три цитати про ставлення до себе. Для мене перша цитати транслює, що проблема не в нашій зовнішності, а в тому, що ми любимо зациклювати на своїх ніби-то "недоліках" та комплексах, й через це стаємо невпевненими в собі. Почніть інакше сприймати свої комплекси, припиніть вважати їх недоліками, соромитись своєї зовнішності й відчувати через це невпевненість, й люди почнуть сприймати вас зовсім інакше. Або інакше кажучи, - кайфуйте від себе, тоді інші будуть кайфувати від вас.
Друга та третя цитати про зміну свого ставлення до ситуації. Вам знайоме поняття "дихономія контролю"? Якщо ні, спробую легко пояснити. Це коли ви можете поділити речі, на які ви можете безпосередньо впливати та на ті, які вам не підконтрольні, на які ви не можете вплинути. Це класна навичка, яка полегшить життя. Перефразуючи можна сказати інакше, - не можеш змінити ситуацію, зміни своє ставлення до неї.
Дякую, що приділили свій час читанню цього поста. Також мені буде цікаво почитати ваші роздуми та обговорити книгу. Звісно, якщо у вас є бажання для цього. Бережіть себе, все буде Україна!🇺🇦
#психологія #коллінгувер #книга9Листопада #цитатизкниг #НашеСтавленняДоСебе #цитати
Щодо першої цитати я з вами повністю погоджуюся. Можу добавити ще дещо з приводу цього: Інші люди і не помітять наших "недоліків", якщо ми їм про них не скажемо. Тому і справді не варто зациклюватися на цьому.
А щодо другої цитати, то я доволі часто щось подібне кажу собі. Наприклад, я замислююся про ситуацію, яка сталася, і думаю про те, що краще б я поступила по-іншому. Потім я згадую, що я не можу змінити ту ситуацію і просто відпускаю її. Це дійсно спрощує життя. От тільки я не знала, що це називається "дихономія контролю".
Також хочу подякувати за рекомендацію книжки, обов'язково прочитаю😊