#ГарріПоттер #ОЖП #СеверусСнейп #G #Б #гумор #Міді #ВПроцесіНаписання #AU #попаданці #український_рок_у_Забороненому_лісі
Частина 2. Цигарки
Вираз обличчя Снейпа змінився від намагання показати співчуття до намагання не закотити за горизонт очі. Всі присутні дивились на Христину з подивом. Навіть галасний куточок зі зламаною мітлою не видав ні звуку після її питання.
— Я принесу настоянку, вона очевидно марить, — прошипів професор Снейп і розвернувся до шафи.
— Одрі, — знову писклявий голос.
— Хто така, в біса, Одрі. Тут можна змінити ім’я? — Христина намагається намацати геймстіки чи геймпад, але руки не можуть вхопитись ні за що. — Очевидно паль була. Ну хто так самогонку… купує.
Вона опускає очі до низу. Її руки порожні, а кожний дотик до ліжка, або до тіла дає реальні відчуття. Христина торкається свого обличчя. Пальці знаходять пухкенькі щоки, довгий, трохи горбатий ніс. Брови іншої форми, більш круглої. Кутовим зором вона помічає довге кудряве натуральне світле волосся.
— Я сплю, вірно? — Вона шепоче, не сподіваючись знайти відповідь.
— Ні, донечку, це…
— Це все сон? Свідомий сон, правда ж? — Вона озирається, постійно натикаючись на здивовані або зацікавлені шоу погляди. — Гей, ти, рудий. Ти Джордж?
Підліток у квідічній формі Гріфіндора вигинає брову у подиві.
— Я Фред, — випльовує він відповідь, очевидно з презирством. Він кидає короткий погляд на професора Снейпа, зрозумівши наслідки тону своєї відповіді.
— Ти помреш у передостанній частині, — вона говорить це впевнено, а потім поглядом знаходить іншого брата. —Або ти, хрін вас розбере.
— Досить, міс Сельвін, вам треба прийняти ліки, — мадам Помфрі підходить з пляшкою зілля.
— Нє-нє, я Льюїса читала, ні в яких кролячих норках, ні з яких бутилок я не питиму. А тим паче ви не Джоні Депп!
Христина намагається встати, та жінка, що виявилась її матір’ю, хапає її за руку та не дає встати. Дівчина пручається. Професор Макґонеґел хапає її за другу руку та утримує на ліжку. В решті решт викладач зіллєваріння не витримує та накладає закляття на Христину. Синій блиск на кінці чарівної палички надсилає імпульс, що паралізує її.
— Я діяв за інструкціями! — Одразу захищається Снейп, та голос місіс Сельвін вже піднявся до найвищої ноти й вона знову здіймає галас.
Альбус Дамблдор вступається за підлеглого, до нього доєднується голова дому Грифіндор і головна медсестра. Починається перепалка на найвищих нотах, що одразу підіймає настрій студентам у різних куточках медичного крила.
Христина дивиться у стелю. Готичний інтер’єр Гоґвартсу та параліч надихає на роздуми про її життя, але очима вона шукає пікселі. І не знаходить.
“Мать його в йоб, — думає Христина, — це або дійсно сон, або я допилася до білої гарячки. Так, якщо це свідомий сон, то чисто технічно я можу нафантазувати собі цигарку. — Вона хоче примружити очі, але тіло все ще паралізоване. — Та шо б його… Добре, чаклуємо з відкритими очима. Я хочу цигарку, — вона дивиться на піщано-сіру кам’яну стелю. — ТакуТаку от довгу, рівну, некурену. Malboro gold було б чудово, хоча тут Lucky Strike теж піде. Та яке “піде”, тут вже хоч “Приму” червону, головне, щоб курилось. Оп…”
Її губ торкається щось тверде, але надто холодне для цигарки. Мадам Помфрі, під шумок, вливає їй зілля, очевидно, “від марення”. Христина хочу виплюнути його, але не вдається.
“Приход, — думає вона, поки рідина тече по її горлу у шлунок.
Точно буде приход, або два. І взагалі, це дуже дивно ловити приход уві сні. Це ж і так своєрідний приход. Легальний. Наданий законом. Законом природи. Легалізований приход”
Вона втрачає свідомість. Дебати про прийнятність використанні закляття паралічу продовжуються.
Ото дівчинку дійсно "вшторило". Я б відреагувала, певно, так само, якби опинилася на її місці. 🤣 та і від сигарети не відмовилася б, як вже пішла така справа.