#ГарріПоттер #ОЖП #СеверусСнейп #G #Б #гумор #Міді #ВПроцесіНаписання #AU #попаданці
— Я сказав, палички на землю!
Високий чолові з темним волоссям дивився у очі Христини. Він тримав націленою на них паличку.
— Палички, — вимовив він крізь зціплені зуби, — на землю.
— Ми ні в чому невинні, — вимовила дівчина українською. — Це просто непорозуміння.
— Знаємо ми це непорозуміння, — відповіла руда жінка, стоячи біля річки, однак в руках у неї був посох. — Ви проникли на територію держави несанкціоновано, блокуючи сліди відстеження!
Христина помітила, що замість ноги у неї був протез. Руда жінка спиралась на посох, на вершині якого була вирізана жар-птиця.
— Poslukhayte, — почав Снейп англійською, — ya tut za doruchennyam Hogvortsu, shkoly mahiyi ta chaklunstva. My ne maly na meti porushyty spokiy tsiyeyi derzhavy, abo zh …
— Взяти їх!
— Expelliarmus! — Крикнула Христина та відкинула третього чоловіка, який досі мовчав, у воду.
— Confundus! — Паралельно вимовив Снейп, але темноволосий чоловік відбив закляття.
Рудоволоса жінка стукнула посохом о пісок. Жар-птиця з посохом розправила крила та запалала вогнем. Студентка схопила рюкзак. Снейп надіслав ще одне заклинання у темноволосого чоловіка, обійняв Христину за талію та роз’явився.
“Ухти, ухти, ухти, це шо, невимовна магія? — Вона роздивилась темну матерію, якою частково став чоловік. — Круть, круть, круть! Ще й багаж за безкоштовно взяли, — вона стиснула рюкзак міцніше. — “Рейнеір” відпочиває, хоча за комфортом те саме”.
Чорна хмара піднялась з землі та ринула у чорне небо. Темноволосий служитель захисту направив в них ще декілька заклинань. Одне відбила Левченко, однак інша дібралось до неї. Северус, намагався змінити траєкторію польоту, та закляття вдарилось о Христину. Солом’яна сніжинка випала з її карману, палаючи.
— Ні! — Крикнула дівчина.
Зіллєвар вигнув брови, споглядаючи як палаюча сніжинка падала у сніг. Він притиснув дівчину міцніше до себе.
— Постарайся не рухатись, — спокійно сказав він, ухиляючись від заклинань.
Над їхніми головами пролетіла жар-птиця. Вона пікетувала і летіла прямо на них. Северус направив у неї закляття, та вона ухилилася. Позаду за ними летіли стражі порядку. Христина відбивала їх закляття, однак паличка майже тріщала в її руках. Одне з заклять суперників було знешкоджене, однак обпекло їй руку.
— Лети п’ять кілометрів на захід, я тебе наздожену! — Прокричала дівчина.
— Ти у своєму розумі?! — Запитав Снейп і сам пікетував вниз, щоб оминути жар-птицю.
— Ні. Лети!
Христина почепила на його пальці свій рюкзак та скинула взуття у повітря. Вона закрила очі та зосередилась. Усі запахи зимового пляжу різко вдарила їй в ніс. Яструб злетів з руки Снейпа вверх. Зіллєвар трохи кренився, коли вага дівчини зникла, та він швидко вирівнявся та скорегував курс на захід.
Христина в анімагічній формі націлилась на темноволосого чаклуна, що загнався за викладачем Гоґвортсу. Сонце вже сіло, маскування від не-магів не дозволяло використати заклинання світла, а от дівчина чудово бачила у темряві. Вона вчепилась гострими пазурями у куртку чарівника та потягла його вниз. Чарівник втратив рівновагу і впав з мітли.
Тим часом Снейп летів від жар-птиці, періодично намагаючись знешкодити її закляттями. Однак сонячний птах вправно уникав атак. Христина підлетіла до нього, та намагалась відволікти. Жар-птиця накрила вогнистими крилами яструба. Хижий птах вирвався з палких обіймів.
“А ти більша в житті, а ніж в казках! — Подумала дівчина, ухиляючись від нападів вже реального створіння. — Крихітко, ти занадто гаряча! Давай трохи ліворуч, там людині терміново треба на правий берег, ти не бачиш? Тож вмикай шофери”.
Руда чаклунка підлітала все ближче до Христини. Вона поклала дві руки на посох та вдарила заклинанням у яструба. Птах встиг пікетувати вниз, щоб уникнути заклинання. Дівчина пролетіла над деревами Оболоні.
Вона відчула як опонентка набирає силу для іншого заклинання. Христина опинилась у межі освітлення жар-птиці. Друге заклинання вдарило з усієї міці. Дівчина відчула теплу руку, що схопила її за праве крило. У наступну секунду її дзьоб опинився притиснутим до шарфа Снейпа.
Заклинання пройшлось по нозі зіллєвара, він поморщився, однак продовжив летіти. Студентка подивилась на праву ногу чоловіка, що вже добряче кровила. Яструб забився крилами у груди Северуса, з дзьоба вилітали звуки гніву. Викладач, не в змозі утримати шаленого птаха, випустив його. Христина кивнула дзьобом на захід та полетіла вверх
В наступний момент вона пікетувала у пітьмі на посох рудої чаклунки. Магічний артефакт зрезонував і не дозволив дівчині підлетіти близько до себе. Але вона вхопилась за комір мантії опонентки та почала розхитувати її. Руда чаклунка намагалася вчепитися за лапки птаха, та лише подряпалась гострими пазурами. Жар-птиця полетіла на допомогу, однак Христина, користуючись власним маленьким розміром, полетіла вниз, ховаючись у темряві київських пагорбів.
Дівчина присіла на одну з гілок, користуючись захистом густих дерев. Вона слідкувала за рудою чаклункою. Жар-птиця сіла на посох та знову стала дерев’яною фігурою. Відьма вдарила дерев’яним протезом по посоху і полетіла геть, втративши Северуса та Христину з поля зору. Студентка майже безшумно полетіла у гору, оминаючи дерева.
“Сьогодні небо таке раптове, — наспівувала вона, — трохи готичне, ледь баракове. На білі плечі чиєїсь втоми, — вона ухилилася від великої каштанової гілки, — ха-ха, моєї втоми, складає у стопи небесні тонни.* Ніколи радість моя не зменшиться від того, що я не жирафа. В іншому випадку сховатись я б могла лише у Зоопарку. А у яструба і зір прекрасний, і чутно все, — вона озирнулася, намагаючись знайти Снйепа, — і всіх.”
Зіллєвар пах, як не дивно, зіллями, але між ними вона ловила тонкий запах деревини. Це був парфум. Левченко взяла його як слід та направилась до нього.
Снейп пролітав над Арсенальною. Він побачив яструба, та намагався знову схопити його рукою, однак птах пішов у крен, ухиляючись від його долоні. Христина полетіла вперед. Під нею метушився вечірній Київ.
“Трясця, — подумала вона, розглядаючи освітлені ліхтарями вулиці, — це краще ніж FlyUa”.
Вона відчувала як Снейп поступово збавляв швидкість, а його дихання ставало все важче. Яструб крикнув, підбадьорюючи чоловіка. За межею міста птах знизив висоту польоту та приземлився у дворі закинутого будинку. Зіллєвар явився у порослому травою та бадиллям дворі. Христина змінила анімагічну форму на людську. Перше що вона відчула — морозний вітер, який вдарив голу шкіру.
— Мерлінова борода, — Снейп звів очі до неба. Він подав дівчині її пальто.
Левченко вдягнула його, туго зав’язавши пояс.
— Наче ти такого в житті не бачив, — бурмотіла вона. — Чоловікові тридцять три роки, він від голого жіночого тіла очі ховає, — дівчина відкрила незамкнені двері, — подивіться на нього.
Христина увійшла у пусту хату та першим ділом перевірила справність каміна. Снейп зайшов слідом, кульгаючи на праву ногу. Вона досі кровила.
— Де ми? — Чоловік озирнувся.
— На моїй дачі.
— Dachy? — Снейп дістав дорожній мішок та почав в ньому копирсатися в пошуках ліків.
Христина вибігла на двір до сараю. Там вона знайшла деревину, підходящу для розведення вогню, та швидко забігла у будинок. Вона ногою підкотила стару проколоту шину, яку знайшла у подвір’ї, до каміна.
— Сідай. Цей будинок купить моя бабуся через три роки, — Христина дістала паличку та підпалила дерево.
Снейп сів на шину та почав обробляти рану, на яку падало тепле світло з каміна.
— Це все ще не пояснює що таке Dachy, — бурмотів він, кривлячись, коли зілля почало обікати рану.
Христина почала одягатись.
— Dacha, — поправила вона його, натягуючи шкарпетки.
— Так чого ми тут?
— Хочеш, можу повернути тебе на Троєщинну, — дівчина підкинула ще дрів.
— Я не в захваті.
— Ти ще й в шоці будеш.
Підтримати авторку можна добрим словом у коментарях. Я дуже хочу почути ваші думки, емоції та враження. Для мене це важливо. Дякую вам ☕️🍁
Ото була епічна боротьба. Читала затамувавши подих. Ви вибачте, що я знову загубилася. Та завжли памятаю про вашу роботу, і готова повертатися до неї за першої ліпшої можливості. Читач з мене поганенький. Але я сподіваюся дійти до кінця.
П.с. робота до різдвяного тижня буде спойлером доя мене, чи можу увірватися?
Гарного настрою, натхнення та з прийдешніми святами вас ❤️