#ГарріПоттер #ОЖП #СеверусСнейп #G #Б #гумор #Міді #ВПроцесіНаписання #AU #попаданці
Частина 15. Зустріч з Дияволом — Що у моєму візку? — Співала Христина.
— Це мак! — Відповідав сівшим голосом Сіріус.
— Насінням висаджу Чумацький шлях, — продовжувала дівчина, навертаючи разом із Блеком кола довкола кімнати. — Я все розповім коли прийде час, — студентка тримала в руках цигарку, колишній ув'язнений майже пусту пляшку бурбона. — Застрибуй швидше! Він чує нас.*
— Хто такий “він”? — З гикавкою запитав Блек.
— Шо? — Питанням відповіла Христина, падаючи на крісло.
— Я поняв, — сказав Сіріус, падаючи на підлогу.
Голова йшла обертом, однак обидва робили впевнений вигляд, що очі дивляться прямо. Христина сиділа на кріслі біля вікна так, щоб уся кімната була у полі її зору. Навпроти неї сидів Сіріус. Його позиція дозволяла заблокувати усі виходи у декілька кроків.
— Шо по виделках? — Запитала дівчина, подивившись у низ.
На підлозі по пилу пальцями Блека намальований сет з тарілок та столових приборів. Його очі блукали по імпровізованому сервізові, на яких кривими недбалими лініями вимальовані завитки. Навіть той факт, що сет намальований з пилу не сховало від Христини враження, що це він дорогий і вишуканий.
— Шо по виделках, — відповів Сіріус. — Все просто — чим далі вилка, тим рідше ти нею користуєшся. Моя мати пояснювала це так: старшому братові вилка звичайна і для всього (бо нею їдять основне), середньому завжди подавали лише рибу (бо нею їсти можна лишень рибу), а найменшому виключно закуски.
— Ти ж те ж старший брат, — сказала Христина, намагаючись запам’ятати аналогію про виделки.
— Так, але вдома я не їв.
— А твій молодший брат багато пив, раз йому тільки закуски подавали? — Усміхнулась дівчина.
— Ні, я пив за двох, — роздратовано відповів Сиріус.
Студентка сіла глибше у крісло. Більше питань про Реґулуса вона не задавала.
— І останнє, — тихо сказав Блек, допиваючи бурбон. — Отам от зверху, ліворуч набір для дибілів: тарілка для хліба та ніж для десерту.
— А чого для дибілів?
— Тому що розумні люди до десерту вже не сидять прямо, — поважно відповів чоловік. — А ніж, до речі, можна привласнити і зробити вечір трохи пікантнішим.
— Я думала, ви на дуелях тільки паличками махаєтесь.
— Ну, припустимо так. Але класичні розваги ми теж підтримуємо.
— Колото-ріжучі поранення? — Хмикнула дівчина.
— От не смішно, Христино, не смішно! Тільки справжній майстер може зробити поранення ножичком для десерту!
— Навіть перевіряти не хочу.
— І не треба. Це на той випадок якщо ти будеш влаштовувати прийом. Якщо не дорахуєшся декілька ножичків для десерту, то знай, що в когось цей вечір точно вдався.
— У місцевого ломбарду?
Сіріус зареготав, а потім раптом зітхнув. Його подих впав на імпровізований посуд і пил засипав лінії ножів та виделок. Христина дивилась на це мовчки.
— Мені вже час, — раптово сказал вона.
— Куди ти? Ми ще не вивчили Факстрорт! — Сіріус намагався підвестись, однак впав на спину.
— Завтра вивчимо, точніше сьогодні опівночі. У мене ще сьогодні відпрацювання у Снейпа, а сонце майже зійшло, — вона витягла з кишені декілька цигарок та поклала на столик. — Побачимось пізніше.
— І від вошей щось візьми!
— Обов’язково!
Сіріус повернувся до сервізу з пилу. Він так і лежав, поки дівчина збирала речі до сумки.Христина вийшла зі схованки і обережно вибралась назовні. По дорозі до школи дівчина запалила цигарку.
“Можна було б, звичайно, і залишитись. Але я знаю чим закінчуються такі історії. Ну його до біса. Так, виделки ліворуч, ложки праворуч, тарілок три, але найбільшу не чіпати. То на Новий рік! А ні, трясця, то для декору. Зверху ліворуч ще одна тарілка і ніж, але то для дибілів. Так і запам’ятаю. Головне тост такий не ляпнути. А то ще попросить на вечері промову сказати і я покажу чому в Україні аристократія довго і щаслива не жила”.
Студенка потушила цигарку об землю і зайшла у Гоґвортс. Стіни школи охололи за ніч. Мляве світло світанку лише створювало ілюзію тепла. Христина йшла у сторону підземелля, як за її спиною хтось виразно прокашлявся.
— Міс Сельвін, — низький баритон прогримів у пустих коридорах школи, — ранковий променад робите?
Снейа стояв прямо за спиною студентки. Від нього пахло сирістю кабінету зіллєваріння. Дівчина з сумом подивилась на сходини униз.
“Ти мене палиш, — наспівувала вона в голові, — а я не палюся. Знаєш, бути лузером, це не в моєму дусі**…”.
— Міс Сельвін!
— Я… Я, так, я тут. Що ви запитали, перепрошую? — Вона склала руки хрестом на грудях.
— Міс Сельвін, ви що, — Снейп підійшов ближче, — п’яні?
— Шановний, я перепрошую, — почала наїзд по-львівськи Христина, — Життя таке важке, студентське. Шо поробиш?
“Отак, тобто на автопілоті довести себе додому, то мізків вистачає, а добазаритись з вахтою пустити в гуртожиток то навичка втрачена. Та-а-а-ак, від кого від кого, а від себе я не очікувала” — думала дівчина, щиросердно намагаючись дивитись в очі викладачеві.
— В мій кабінет, негайно!
— Питань нема, — погодилась дівчина і почала переставляти ноги надміру активно.
Професор закотив очі та пішов у напрямку сходів у підземелля. Поли його мантії розвивались навіть за відсутності вітру. Дорога чорна тканина летіла над підлогою, ледь встигаючи за швидким поступом Северуса.
Вони вдвох спустились у підземелля. Дівчина завмерла на перехресті коридорі, не помітивши куди звернув її викладач. Однак гуркіт дверей, що відкрили на відмах швидко зорієнтували студентку.
“За два метри поверніть ліворуч, — пародіювала голос GPS-навігатор дівчина. — Ага, а потім ще метр прямо і до біса”.
Вона обережно зайшла у клас. Снейп одразу відкрив шафу з інгредієнтами та дістав маленьку склянку з корковою кришкою. Він тримав її неміцно, наче не хотів і зовсім її брати до рук. Северус поставив її назад і почав шукати іншу. Христина дивилась на нього. У викладача під очима помітні були мішки та темні кола. Студентка сиділа тихо, розглядаючи його обличчя.
“А зараз я розкажу як зустрілась з дияволом, — тихо наспівувала слізеринка. — Диявол не знає що має робити з нами, з нашими голосами, з нашими снами. — дівчина закинула ногу на ногу, поки викладач нишпорив у шафі. Вона вперто тримала баланс та рівну поставу. — Він має справу з шовком, він тримається суші. Що йому наші біди, що йому наші душі? Що він може знати в своїй майстерні? Наші співи для нього такі нестерпні**”.
— Слухайте, — прорізався голос хоробрості, — може я спати піду? Ну, була на прогулянці зранку. Надихалась оцім п’яним ранковим повітрям. Природа все-таки, то вам не бетонні джунглі, Гоґвортс все-таки. От, — вона замовчала, дивлячись на одну точку у просторі. — Так так, і все. Проспатись і все як рукою зніме. Зуб даю.
— З п’яних тут тільки ви, міс Сельвін, — різким голосом вимовив Снейп.
— Та буде вам, кажу ж повітря, — вона гикнула.
— Я правильно розумію, що ваш недорозвинутий підлітковий мозок тільки що сколапсував і відмовився функціонувати що найменш належним чином? Я що, по-вашому, не знаю як пахне бурбон?
— Та ні, ви, мабуть, спеціаліст тут.
Христина швидко закрила рот руками. Як тільки вони перестали підпирати її спину дівчина завалилась на бік та лягла на парту. Вона сміялась сама з себе. Снейп вигнув чорну брову та продовжив пошуки склянки, на це раз швидше.
— Пий, — різким голосом сказав професор та дав дівчині склянку.
— А запити дасте? — Дівчина скептично оглянула склянку.
Жарт про закуску вона вирішила залишити при собі. Студентка, за звичкою, дмухнула вбік та випила скляночку до дна. Професор знову вигнув брову, дивлячись на свою студентку.
— Як-то кажуть, виглядає як гівно, а смакує ще краще, — сказала Христина.
Зілля почало працювати одразу. Кістки знову почали підтримувати тіло, зір прояснився і нарешті знову почав фокусуватися. Слідом за зором почали збіратися думки. А за ними усвідомлення її попередніх слів.
— Я щиро перепрош…
— Жодне перепрошення не вибачить того що ви витворили, міс Сельвін.
Професор зіллєваріння помітив зміни у своєї студентки. Його голос враз став холодним. Христина заховала охолонувші від такого тону голосу пальці у рукава рубашки.
— Напитися вештатися всю ніч чорти знає де, а після цього зайти в Гоґвортс, наче …
“Ну, по-перше, не “чорти знає де”, а один конкретний чорт. По-друге, я перепрошую, звичайно, але напитись бурбоном це вам не горілку з мультивітаміном за гаражами мішати, тут треба смак мати. По-третє, третього не буде” — думала студентка, опустивши очі.
— Мені дуже соромно, я не… — намагалась виправдатись вона, однак Снейп її перебив.
— Не вже це все на що ви спроможні, міс Сельвін? Витрачаєте потенціал на пиятику з однокурсниками! Ваш батько покладав на вас великі сподівання. Як би він дізнався про це, як би він побачив вас у цьому стані…
“І як вам це подобається? Ти дійсно думаєш, Северусе, що своїми приниженнями ти можеш переплюнути мою директрису в школі? А ну давай файт, віч-на-віч. У лівому кутку професор зіллєваріння — професійний демотиватор та трикратний чемпіон розбитого серця у…— дівчина оглянула професора, поки він продовжував обвинувачувальний монолог, — у надлегкій вазі. Праворуч моя директриса — лауреат премії “Начос року” (совок розвалився, а ця байда ні), володарка найписклявішого голосу, стукіт її підбор вганяв у жах навіть прибиральниці. Один, два, три, бокс!”.
— І це все з огляду на те, що до цього ви були відмінницею, міс Сельвін. Вас вибачає лише те, що ваша травма голови, як я бачу, впливає на вашу поведінку. Вам пощастило, що ваш батько є членом комітету опікунів школи. Відпрацювання до зимових канікул, сподіваюсь, приведуть вас до тями. А тепер геть з кабінету!
Христина підірвалась з місця і вибігла з підземель. Її серце колотилось, як птаха у клітці. Спогади про директорку її школи все-таки вдарили хвилею паніки. На другому поверсі школи її підхопили під руки близнюки Візлі. Студенти Ґріфіндору занесли її у дівочий туалет. Дівчина по інерції ще рухала ногами у повітрі, однак швидко заспокоїлась.
— Що? Що ви робите? Відпустіть мене!
Ноги Христини торкнулись землі і вона притулилась до холодної стіни.
— Не кіпішуй Сельвін, — сказав Джордж і протягнув чашку гарячої кави. — Ми тут не як вороги.
— Так, ми, так би мовити, по дружньому проханню, — продовжив Фред.
Дівчина помітила карту Мародерів у його кармані, та чемно вдала, що нічого не помітила. Чашка гарячої кави зігрівала холодні пальці. Вона встала навшпиньки та відкрила вікно. Джордж підпалив її цигарку.
— Проханню? Дякую, — вона кивнула йому.
— Мірта розбудила нас, — почав Фред.
— І сказала, що тобі знадобиться кава.
— І що ти в не дуже легкій ситуації.
— Це м’яко сказано, — принюхався до неї Джордж. — Мерлінова борода, де ти була? Чи гуртожиток Слізеріну перенесли у “Три метли”?
— Я була б не проти, — зітхнула Христина. — Передайте Мірті мою подяку. Але як вона зрозуміла що сталось?
— Мірта блукала коридорами і побачила Пенсі.
— Паркінсон? — Здивувалась дівчина і сьорбнула кави.
— Ти тут знаєш інших Пенсі? — Саркастично запитав Джордж.
— Не знаю, може завалялась десь ще одна, — студентка стряхнула попіл за вікно. — А вона що в таку рань робила?
— Гербологія. Вона збирала трави. Пенсі побачила тебе і швидко донесла все Снейпові.
— Всі слізеренці такі.
— Слизькі й підступні.
Христина закотила очі та відпила ще трохи кави.
— Зате Ґрифіндор завжди радий прийти на допомогу, — саркастично відповіла дівчина.
— Саме так! До речі…
— З тебе 2 кнати.
— За що?
— За каву! — В унісон відповіли близнюки.
— Мене є краща ідея, — Христина затягнулася цигаркою та видихнула коло з диму. — Як що до одного доброго розіграшу?
— Ми не будемо розігрувати Снейпа!
— У жодному разі! — Підтримав протест брата Фред.
— Я не про Снейпа, — усміхнулась дівчина. — Я про ту, що завалялась. Пенсі, трясця, Паркінсон.
*Rohata Zhaba - Чумацький шлях
Шановне товариство, доброго вечора!
Бажаю вам спокійної і безпечної ночі. Сподіваюсь, нова частина принесе вам задоволення від читання. Якщо вам подобається цей твір, будь ласка, залиште коментар і вподобайку. Я дуже вдачна вам :3
Дякую🌸☕️
Мені здається, ми вчилися з Христиною в одній школі. Бо моя директриса буда трчнісінько така.
Як-то кажуть, виглядає як гівно, а смакує ще краще, — сказала Христина.
Ох я і насміялася. Ледь сусідів не розбудила.
перепрошую, звичайно, але напитись бурбоном це вам не горілку з мультивітаміном за гаражами мішати, тут треба смак мати.
В роті аж мерзенний присмак того "загаражного коктейлю" з'явився. А тоді я згадала яке я старе...
Дякую за чудовий розліл!