#16+
Пульс стукає у скронях так, що заглушає навіть кроки. Обережно крадуся вздовж стіни і намагаюся не зомліти від хвилювання. До горла підступає нудота через зайву нервозність. Усе-таки минулий день неабияк встиг потріпати мені нерви. І єдиною світлою плямою у всьому цьому є те, що відбувається між нами з Ітаном. Тільки Еванс зараз утримує мене. І саме він штовхає на такі божевільні вчинки як цей. Крок, ще один. Камера робить поворот, знімаючи вихід із мого відсіку, а значить скоро розвернеться до входу у відсік 2092. Лічені секунди залишаються, щоб зробити вирішальний ривок. І мене просто пробиває тремтіння від того, наскільки близька небезпека. Але ось двері у відсік Еванса відчиняються, і я пірнаю в кімнату. Не встигаю навіть нічого зрозуміти, коли відчуваю міцні руки чоловіка. Миттєво опиняюся в обіймах Ітана і нарешті видихаю з полегшенням. Я в безпеці.
– Ти розумниця. Все вже, Еш. Усе гаразд. У тебе вийшло.
Покриває моє обличчя швидкими поцілунками, а я відчайдушно чіпляюся пальцями за його шию в пошуках заспокоєння. Все ще чую шалений ритм серцебиття і страх, який повільно відступає, впускаючи зовсім інші почуття. Мені до божевілля необхідно перебувати в полоні рук Еванса. Бути ще ближче.
– Тшшшш, все добре. Іди сюди!
Не встигаю отямитися, коли він одним різким рухом піднімає мене. І я машинально обвиваю його торс ногами, ще міцніше чіпляючись за плечі, вдихаючи запах волосся і притискаючись щокою до його голови.
– Пишаюся тобою! Ти така смілива, неймовірна...
Еванс проходить відсіком і, так само утримуючи мене на руках, розвертається спиною до спального місця і сідає. Підтягуючи мене ще ближче до себе, міцно стиснувши долонями сідниці. Знаходжу його губи, розчиняючись у цьому рятівному поцілунку.
У світі, де немає місця жодним емоціям, ми кожну мить, проведену удвох, відчуваємо настільки гостро, що намагаємося вирвати для себе цей момент, розчинитися в ньому. Кожен поцілунок може стати останнім, тому ми віддаємося одне одному без залишку. Тільки коли повітря не вистачає, а губи починають злегка боліти від такого натиску, я трохи відстороняюся, роблячи рваний вдих.
– Хочу бути з тобою... Завжди.
– І я хочу цього. Більш за все.
Він каже це так серйозно, що всередині мене розривається сотня атомів. Знову відчуваю хворобливу безвихідь. Нам навіть не треба слів, щоб розуміти про що думає інший. Дивно, але Ітан завжди розуміє мене, відчуває. Послабивши лещата обіймів, він дбайливо проводить пальцями вздовж хребта, викликаючи трепетну хвилю тремтіння. І кожне його слово, сказане пошепки, значить набагато більше за всі статути й закони нашого світу.
– Я хочу, щоб ти знала – нехай що буде, але я ні про що не шкодую. Ти моя! Я придумаю щось, Ешлі.
І я вірю йому. Ця сліпа надія єдине, що у нас є. У глибині душі я розумію, що це всього лише самонавіювання, адже шансу на порятунок немає. Але все одно продовжую переконувати себе в тому, що ми знайдемо вихід.
– Знаю.
Якийсь час ми так і сидимо обіймаючись. Просто насолоджуємося один одним і нашим вигаданим маленьким світом. Цією миттю, бо ми разом. І невідомо, чи повториться подібний момент. Еванс проводить пальцями по моєму волоссю, залишаючи легкий поцілунок на моїй скроні, протилежній від чіпа.
– Як ти почуваєшся після вчорашнього?
Він відсторонюється трохи, вдивляючись у мої очі. Навіть у напівтемряві кімнати, помічаю тінь занепокоєння на обличчі чоловіка і поспішаю заспокоїти. Адже я справді вже прийшла в норму.
–Усе добре. Ти... – трохи прикушую губу, намагаючись сформувати думки в речення, і чомусь відчуваю незручність. – Хочеш повторити? Те що ми...
Ітан обережно заправляє пасмо мого волосся за вухо, трохи посміхаючись. І це, мабуть, найкраще, що відбувалося за весь день. Мимоволі посміхаюся у відповідь, копіюючи його емоції.
– Я дуже хочу цього, Ешлі. Але не думаю, що це гарна ідея. Бо боюся знову робити тобі боляче.
Відкидаючи сором'язливість і легке хвилювання, виплутуюся з кільця його рук і встаю зі спального місця. Чи боюся я болю? Ні. Він був швидкоплинним. На відміну від почуття єднання, яке я відчувала вчора, коли ми з Ітаном переступили межу. Не знаю, можливо, це дивно, враховуючи, що процес був не найприємнішим для мене. Але я хотіла б повторити це. Ще раз відчути його дотики на тілі, прихованому від усіх одягом. Знову задихатися від відчуття всепоглинаючої довіри, що переповнює. Тому, відкинувши сумніви, знімаю речі. Стягую штани, які трохи сковують рухи, ледь не втративши рівновагу. І за ними слідом на підлогу лягає робоча сорочка, яку я одягла перед виходом, щоб не переживати хоча б про зовнішній вигляд на робочому місці. Сьогодні я цілий день почувалася ніяково через відсутність сорочки під халатом.
Еванс сидить нерухомо, спостерігаючи за кожною моєю дією. У слабкому світлі самотньої лампочки я бачу його уважний погляд, що пропалює, і відчуваю, як заливаються рум'янцем мої щоки.
– Мені подобається спостерігати за тобою.
Його голос трохи змінюється, стає більш глибоким. І це діє на мене крутіше за будь-які навіть найвідвертіші дотики. Пробуджує щось незвідане, щось таке дивне. Не знаю, як можна пояснити це почуття, але я відчуваю неконтрольовану потребу бути ближче, знову відчути його доторки, пити ніжність ковтками з його вуст. Знову підходжу до Еванса, цього разу розстібаючи кріплення на його сорочці. Повільно оголюючи тіло пірнаю пальчиками під тканину, і практично божеволію, коли відчуваю тепло його шкіри. Окреслюючи долонями його плечі, проводжу по шиї і вниз до грудей. Звільняючи його від зайвого одягу.
– А мені подобається торкатися тебе.
Промовляю це щиро, так як відчуваю. І мої слова діють подібно до каталізатора. Назад уже не буде шляху, хоча наврядчи ми б його шукали. Тому, коли він укладає мене на ліжко, я відчуваю тільки необхідність близькості.
– Ти точно хочеш ще раз повторити це? Раптом тобі знову буде неприємно?
Вимовляю ствердну відповідь пошепки. Намагаючись не думати про те, що можу знову відчути дискомфорт. Навіть якщо це й так, я все одно не хочу втрачати шанс бути ближче. Невідомо, що буде далі, і в нас просто може не бути часу, щоб знову повторити подібне.
Еванс діє дуже обережно, боячись нашкодити. Широкі долоні окреслюють вигини мого тіла, і я насолоджуюся цими погладжуваннями. Злегка прикушую губу, він торкається ніжної ділянки грудей. Навіть у такому освітленні помічаю погляд Ітана, що поглинає мене, проникає глибоко в душу. Він отримує задоволення від кожного дотику, вивчаючи моє тіло. Відзначає кожну реакцію, і від нього не вислизає, наскільки чутлива зона грудей. Невідривно дивлюся на нього, так само насолоджуючись кожною цією забороненою дією. У глибині бездонних очей я тону, захлинувшись тими почуттями, які відчуваю.
Дотики змінюються поцілунками, які діють на мою свідомість п'янко. Як найкращі з тих ліків, які призначають при сильних болях. Вони зцілюють, замінюючи і витісняючи всі думки і переживання.
Між поцілунками і видихами вимовляю його ім'я, відчуваючи, як це діє на Ітана, підштовхуючи до подальших дій. Він вивчає мене, залишаючи на тілі нові позначки від жадібних поцілунків. Голова паморочиться від того, яке велике тяжіння. Коли немає жодної думки крім бажання. Коли тіло обпікає від кожної дії, я розчиняюся і знову оживаю. Поцілунки опускаються нижче, і коли він торкається язиком моїх грудей, вигинаю спину йому назустріч. Знаю, Еванс зараз посміхається. Навіть відсутність освітлення не заважає мені зрозуміти це. Швидко знайшов необхідні чутливі точки і напрочуд уміло використовує проти мене мої ж слабкості. Він відривається від пестощів, трохи піднімаючись на витягнутих руках. Чіпляюся за його плечі, намагаючись притягнути його ближче, але він не дозволяє цього зробити.
– Що таке, Корд?
Точно знущається, адже наступної миті подає стегна вперед, втискаючись у мене, але не входячи. Місце дотику пульсує, і я відчуваю, як він збуджений. Його дихання обпікає мої губи, і я тягнуся назустріч, намагаючись скоріше скоротити відстань. Але він продовжує грати, лише ковзнувши по моїх губах язиком.
– Чого ти хочеш? – Його голос ніби гіпнотизує.
Не можу сформулювати слова, трохи піднімаючи таз вище, знову торкаючись його тіла. Він сміється, відсторонюючись.
– Ні, об'єкт, так не можна. Я хочу, щоб ти сказала це.
Я не можу знайти собі місця, звиваючись під ним, бажаю тільки одного... Але він навмисно дражнить, змушуючи мене повільно божеволіти.
– Тебе... Хочу тебе, Ітане. – Не до кінця усвідомлюючи промовляю єдине, що приходить на думку.
Він завмирає і впивається поцілунком у мої губи. Голова паморочиться вже від цього стану, близького до маленької смерті. І коли я вже остаточно гину – повільно входить. Сьогодні вже немає дискомфорту, як у перший раз, мабуть, мазь справді швидко залікувала легке подразнення. Задихаюся від кожного поштовху і хочу померти в його руках. Згоріти дотла.
– Так добре?
Він намагається робити це якомога делікатніше.
– Тааа... ак...
Сьогодні все по-іншому. Немає болю, а навпаки – наростаюче нове відчуття. Напевно, я не знайду вірних слів, щоб описати це. Ітан стає сміливішим у своїх діях, і темп наростає. Єдине, що залишається мені – кусати губи, щоб не стогнати занадто голосно, але задоволення, що накриває мене з кожним рухом мого мужчини, зводить з розуму. Коли я не стримуюся, Еванс швидко реагує, заглушаючи мене поцілунком, а потім, притискає долоню до моїх вуст.
– Тшшш, тихіше, Еш. – дихання збите, але він продовжує, – тихіше, маленька. Інакше тут зараз будуть всі стражі міста.
Навіть якщо зараз сюди увірвуться всі вартові, я не зможу виринути з цього всепоглинаючого відчуття. Розводжу стегна ширше, відчуваю, як із грудей Еванса виривається якийсь абсолютно неконтрольований рик.
Внизу живота стягує щільним вузлом від піку, що наближається. І коли по тілу проходить розряд, я справді на мить розчиняюся. Заряджені частинки розбігаються по тілу, викликаючи спазм у м'язах. І я сильніше стискаю ноги, притискаючи Ітана ще ближче до себе, вмираючи від насолоди в цей момент. Чую глухий стогін, коли він робить останній глибокий поштовх, напружуючись і завмираючи. І немає нічого більше. Тільки я і він. Ітан впивається в мої губи жадібним поцілунком, і я відповідаю з таким самим напором. Віддаю останні крупиці себе. Проводжу пальцями по його спині, збираючи крапельки поту.
Дихання збите, і якийсь час нам просто необхідний, щоб знову набути здатності мислити.
Він допомагає мені влаштуватися зручніше. Дбайливо вкриває ковдрою, лягаючи поруч, і обіймає, захищаючи від усього світу. Це так незвично і дивно, відчувати те нереальне задоволення, яке я відчула щойно. Але ж ми з Ітаном і так уже давно руйнуємо всі загальноприйняті закони. Напевно, я справді пошкоджена, якщо вважаю цю мить однією з найкращих. Ми лежимо якийсь час мовчки, просто насолоджуючись моментом близькості і нашої спільної величезної таємниці. Але через п'ятнадцять хвилин Еванс дбайливо торкається моєї щоки. Він проводить подушечками пальців по моїй шкірі, і я знову посміхаюся від того, що це лоскотно.
– Знаєш, я потім часто бачив стані відпочинку інший світ. Такий, як ми бачили на тих відео. З неосяжними лісами, де ростуть великі дерева. Пам'ятаєш, який колір у них?
І я злегка киваю головою, коли він продовжує:
– Світ, з таким красивим небом, нереального відтінку. Мені здається, що такого навіть не існує.
– Існує.
Він здивовано підіймає брови, розглядаючи моє обличчя, а я так само як і він, виплутую руку з-під ковдри, торкаючись його щоки. Щетина злегка поколює долоню, і я веду пальчиками доріжку вище, зачіпаючи подушечками зони трохи нижче брови, над верхньою повікою.
– У тебе очі такого ж кольору, як те небо з відео.
Він перехоплює мою кисть, залишаючи ніжний поцілунок на кожному пальчику, і знову притискає мою долоню до своєї щоки.
– А я ж навіть не знаю, як описати колір твоїх очей. Не знаю, з чим їх порівняти. Вони дивовижні.
– Такі вважаються вадою, помилкою гена.
Він хитає головою, знову уважно розглядаючи моє обличчя, освітлене тьмяним світлом діодної лампочки.
– Дурниці! Я ніколи не бачив нічого прекраснішого. Такі очі як у мене – не рідкість. Більшість об'єктів мають схожі. Лише одна операція, і кожен може носити подібні. А в тебе вони особливі. Глибокі, темні. Мені дуже подобається.
Від його слів усе завмирає під ребрами і навіть дихати стає дещо складніше. І поки я зовсім не впала в ступор від емоцій, що раптово нахлинули, і не почервоніла до кінчиків волосся, намагаюся перевести тему:
– Розкажи ще про те, який світ тобі снився.
– Такий, де немає чипів. Немає цих законів і камер. Де люди не вмирають за примхою системи. Де можна бути собою, спілкуватися з іншими. Де я буду обіймати тебе, цілувати. Де ми можемо не боятися робити подібне, насолоджуючись близькістю. І не боятимуся того, що одного разу хтось забере тебе в мене. Де в особовій справі не ставлять мітки, а люди можуть ходити без рукавичок. Знаєш, одного разу вночі, мені снилося ще дещо. Там була ти. Ми стояли в лабораторії, оточені жителями рівня, і я цілував тебе. При них. Уявляєш? Дивний сон, правда?
Він хмикає під ніс і переплітає наші пальці, трохи ближче посуваючись до мене.
– Дивний. Я ніколи не думала, що буду думати про когось. Ось так дозволяти перебувати поруч. Не дотримуючись дистанції, без рукавичок. Адже я практично не знімала їх останніми роками, а тепер із нетерпінням чекаю закінчення робочої зміни. Якось навіть некомфортно тепер із ними.
Еванс усміхається і проводить великим пальцем по тильній стороні кисті. Цей дотик такий легкий і водночас дуже ніжний.
– А я просто чекаю, коли зможу поцілувати тебе. Відпочивай, Корд. Завтра буде новий день. Невідомо, що на нас чекає.
Згадую минулий день, скільки різноманітних емоцій він викликав. Безліч запитань крутяться в моїй голові, не дозволяючи остаточно розслабитися.
– Як мені бути з операцією? Я ж маю подати заяву. Рід не відстане.
Ранкова зустріч із головою контролю залишила певний осад. Так, я навмисно відтягувала час, не надсилаючи заявку. Кілька разів переносила дату операції і зрештою готова визнати – я просто не хочу цього робити. Мені страшно, адже завжди є ризик погіршення зору. Та й узагалі, мені цілком комфортно з моїм кольором очей. Так, він не відповідає канону. Але мені подобається, та й Ітану теж. Шкода тільки, що це нікого не цікавить.
– Не знаю, але поки ще є трохи часу. Як мінімум тиждень.
Він схиляється ближче, цілуючи мене в кінчик носа, і торкається своїм чолом до мого.
– Я щось придумаю, обіцяю.
Укладаю руку на його груди, відчуваючи під долонею мірне серцебиття, і потихеньку розслабляюся, провалюючись у стан відпочинку. Перед очима виникають картинки, які тепер не лякають мене. Я бачу ті самі високі дерева, проводжу пальцями по листю і відчуваю себе вільною. Картинки змінюються, виникаючи новими образами, що повторюють ті зображення, які мені довелося бачити у відеозаписах.
Шкода тільки, що цьому не судилося статися. Та й світ зовсім не такий, яким ми його бачили в архівах. Війна, яка сталася більш ніж п'ятдесят років тому, назавжди стерла ті пейзажі з лиця Землі. Небо більше не такого кольору, не схоже на глибину райдужок Ітана. Сіре й неживе, забруднене настільки, що дихати неможливо. Ніщо живе не вижило після техногенної катастрофи. А сонце, безперешкодно проникаючи крізь зруйновані шари атмосфери, знищило залишки колишнього світу. Випалило. Ребут-сіті єдиний оплот людства. Останній ковчег і надія на порятунок виду. Спочатку його створили, щоб перечекати наслідки війни, але все виявилося набагато серйозніше. Назавжди позбавило людей можливості коли-небудь повернутися до колишнього існування.
Утім, самі люди й винні в такому результаті. Ми самі створили штучний інтелект, самі руйнували рік за роком планету, безцільно використовуючи ресурси. Війни, віруси, і бездумне споживання... ми самі зробили її мертвою пустелею. Тоді, коли біоклони вийшли проти людства – сталося найстрашніше. І тільки радикальні дії були здатні знищити створеного монстра. Шкода тільки наслідки виявилися занадто серйозними. Я пам'ятаю історію світу й останніх років людства. Ми занадто добре вивчили її під час занять. Пам'ятаю, як одного разу на одному з рівнів пошкоджені влаштували бунт.
Я тоді була ще мала, але мені назавжди запам'яталася показова страта зачинщиків дестрою. І подальше відео, яке впродовж року транслювалося щодня як нагадування про той ганебний день, коли деякі з об'єктів пішли проти системи. Після того випадку контролі посилилися, а перевірки та покарання стали жорстокішими.
А ще пам'ятаю, як голограма раз за разом прокручувала зображення, які зняли дрони, випущені за межі міста. Це вид на зовнішній світ. Непридатний для існування. Безпілотники знімали зруйновані міста, давно всипані піском і попелом. Величезні території, де не залишилося навіть натяку на існування життя. Ні рослин, ні тварин. Тільки попелище. Дрони так і не повернулися на базу, потрапивши під кислотний дощ. Там, за сірими стінами міста – смерть. Безликий випалений ґрунт і затягнуте практично чорними хмарами небо. Нічого і нікого живого навколо. Це було нагадування всім мешканцям про те, що ми приречені змиритися зі своєю участю. І що жодних інших варіантів не існує.
Від цих темних сновидінь і вигляду розмитих обрисів колись родючих земель я починаю ворочатися. Схлипую і плачу. Намагаюся втекти від цього видіння і прокидаюся від того, що хтось, намагаючись заспокоїти, мене міцно обіймає. На мить мені здається, ніби той, хто напав на мене, знову повернувся завершити розпочате, і я в паніці починаю брикатися, намагаючись відштовхнути його. Але лише коли за градом моїх ударів я чую голос Еванса, він остаточно повертає мене в реальність.
– Тихіше! Тихіше, моя маленька. Гей...
Нарешті ці жахливі картинки перед очима розсіюються, і я звертаю схвильований нещодавнім видінням погляд на обличчя єдиної людини в цьому світі, кому можу довіряти.
Ітан не відпускає мене, обережно притримуючи мої руки по обидва боки від подушки. І так само схвильовано вдивляється в моє зблідле обличчя.
– Що сталося, Еш? Що з тобою?
Намагаюся віддихатися і прийти до тями, але відчуття страху не полишає.
– Я не знаю. Просто... Те, що я бачила... Це так страшно. Ітане...
Більше не ставлячи запитань, він відпускає мої руки і знову обіймає, дозволяє притиснутися до грудей у пошуках заспокоєння. Погладжує волосся і залишає, напевно, сотню маленьких поцілунків. І тільки коли я перестаю схлипувати, злегка послаблює заспокійливі лещата.
Від звуку сигналу я здригаюся, але Еванс тільки глибоко зітхає, розуміючи, що на нас чекає нове випробування. Черговий день.
Збираємося на роботу швидко, і Ітан ще раз детально повторює план дій. Усе як і вчора. Кожна секунда розрахована, а кожна дія має бути абсолютно точною. Він проговорює кілька разів, що я маю зробити, щоб покинути його відсік непоміченою. І щойно лунає друге сповіщення, а Еванс залишає кімнату, я одразу ж прикушую губу і починаю свій відлік. Налаштовуюся на нове випробування, яке чекає на мене за товстим матовим склом, що відокремлює мене від рівня "В".
Час тече катастрофічно повільно. У той самий момент пульс зашкалює. І коли я виходжу в коридор, нарешті можу видихнути спокійно. Швидко кинувши погляд на об'єктив, встаю в шеренгу, ігноруючи кілька повернених у мій бік облич, і зберігаючи незворушний вигляд. Тільки волосся довелося залишити розпущеним, щоб приховати ледь червонуватий слід на шиї, який свідчить про злочин, що ми знову скоїли.
Пункт пропуску проходжу швидко, але практично врізаюся в працівницю лабораторії, поки поспішаю до ліфта. Це молода дівчина, яку я постійно зустрічаю на рівні верхніх лабораторій. Така ж як і всі інші, нічим не примітна. Вона окидає мене поглядом, прямуючи далі. Але в якусь мить мені здається, що її погляд надто зацікавлений. Ніби вона знає набагато більше. Бачить те, що приховано під темними пасмами. І я інстинктивно поправляю зачіску. Її очі ніби пропалюють мене. Списавши все на підвищену емоційність і параною, я йду далі. Пірнаю в кабіну ліфта, насолоджуючись короткочасною близькістю Ітана, і набираю повні легені повітря перед тим як увійти в лабораторію.
Новий день не обіцяє нічого хорошого. Тим більше, що до дня мого пробудження залишається все менше часу. Слова голови контролю не виходять у мене з думок. І найбільше на світі я боюся, що чергова перевірка визначить мене на інше місце роботи. Розділить нас.
"Скільки ще залишилося нам часу? І чи зможемо ми знайти рішення?"
Ці тривожні думки не полишають мене.
Тож, щоб відволіктися, сконцентрувалася на поставлених на зміну завданнях. Виконую їх ретельно, зосереджено спостерігаючи за власними діями. Що завгодно, аби більше не впадати в стан тривалих роздумів, які так чи інакше заводять у глухий кут.
Голос Еванса звучить доволі голосно, змушуючи мене здригнутися від несподіванки та відволіктися від монотонної роботи зіставлення кодів у таблиці.
– Об'єкт, підійдіть до мене.
Ітан абсолютно спокійний і намагається виглядати невимушено. І тільки коли я опиняюся поза полем дії камер, трохи посміхається, підходячи ближче.
– Ти смішна, коли хмуриш брови.
Це зауваження миттєво змушує мене посміхнутися й опустити погляд. Але голос Еванса зараз звучить серйозніше, і я повертаю всю увагу до нього.
– Як твої завдання на сьогодні?
– Легкі. Я майже все зробила.
Махнувши рукою в бік таблиці на одному з дисплеїв, дивлюся на свого наукового керівника.
– Еш, ти зможеш виконати мої останні два пункти? Мені необхідно більше часу, щоб перевірити одну ідею, добре?
Потискаю плечима, забираючи в нього з рук перелік. Швидко пробігши по рядках, згідно киваю, зазначаючи, що і в робочому розпорядку Еванса немає жодних надскладних пунктів.
– Добре.
– Дякую.
І поки я йду в загальний зал лабораторій виконувати завдання, він залишається у своєму окремому імпровізованому кабінеті. Знаю, зараз він шукає те саме рішення, наш крихітний шанс. Обійти заборони, бути разом. І просто залишитися в живих. Чую, як він зітхає, вимірює невеликий простір кроками і знову повертається до пристроїв. Краєм ока бачу, наскільки він спантеличений і навіть злегка нервовий. Навіть на відстані помічаю, як він, кілька разів стиснувши кулаки, робить шумний видих. Тому намагаюся не відволікати його, виконуючи ті пункти, які записані в його особистих дорученнях.
Виношу з кріокамери біоматеріал, намагаючись якнайшвидше вийти зі злощасного холодильника, і, розставляю маленькі пробірки в контейнер. Щоб надалі відправити білясту рідину на розморожування, і далі в сканер, який відбере найкращі зразки з представлених.
Виживає найсильніший і найкращий. І саме цей матеріал стане основою для штучного схрещування клітин.
Чую глухий удар і, злякавшись, кидаю всі справи, щодуху кидаючись у бік звуку. Вкотре холод проходить уздовж ребер, стискаючи грудну клітку. Мені страшно, що щось сталося. Тому я навіть не звертаю уваги на камери, які напевно встигли зафіксувати всі відтінки емоцій на моєму переляканому обличчі.
Ітан сидить на підлозі біля протилежної стіни від моніторів. Трохи схиливши голову і приречено видихаючи. Помічаю кров на його руці, падаючи на коліна поруч.
– Ітане! Що сталося?
Він не відповідає, тільки хитнув головою і хмикнув під ніс. Скидаю рукавички на підлогу і, обхопивши руками його обличчя, піднімаю, щоб звернути на себе погляд Еванса. Небесні райдужки відображають стільки безвиході, що в грудях усе стискається.
Не хочу турбувати і питати, що сталося. Я й так здогадуюся. Не бажаю чути відповідь. Наш вирок.
Тож лише обіймаю його, притягуючи ближче, і сідаю зверху на його стегна, як він заспокоював мене вчора у відсіку. Пропускаю кілька пасом волосся між пальцями, насолоджуючись їхньою м'якістю. Ітан же міцніше стискає мене в обіймах, до болісних відчуттів, але я не подаю виду. Відчуваю, він так само потребує цього, як і я вчора.
Ми сидимо так досить довго. Кинувши погляд на циферблат, розумію, що до закінчення зміни залишилося всього півгодини. Час добігає кінця, і значить необхідно поквапитися.
– Треба обробити...
Еванс розводить руки в сторони, дозволяючи мені встати. За весь час він так і не вимовив жодного слова. Я швидко беру аптечку і повертаюся назад. Кулаки збиті в кров і трохи припухли. Тому я підтискаю губи. Йому б у санчастину, та тільки як він пояснить це? Обробляю садна дуже обережно, намагаючись не заподіяти болю. Ітан мовчазний, і це лякає мене ще більше. Я ставила кілька запитань, намагаючись зрозуміти мотив його дій, але він продовжує вперто мовчати. Що найшло на нього, що він так рознервувався? Зафіксувавши біопов'язку, прибираю аптечку вбік.
Так і сиджу на колінах поруч із ним, погладжуючи його волосся. Намагаюся більше не ставити дурних запитань. Бачу, як Ітан злиться, коли я намагаюся вивідати інформацію. Подушечки пальців кілька разів зачіпають чип, і я відсмикую руку. Ось він, справжня вада. Блокує свідомість людей, перетворює їх на бездумну сіру масу. Корінь зла, який вбиває все живе в людині. Те, що раніше було спрямоване на благо, щоб викорінити людські слабкості та контролювати заколотників – стало невід'ємною частиною кожного жителя, повністю змінюючи свідомості та підпорядковуючи системі.
– Ми щось придумаємо, Ітане.
Блакитні очі тут же пронизують мене важким поглядом, змушуючи стиснутися. Еванс повільно хитає головою з боку в бік, оголошуючи наш вирок. Бачу, скільки болю зараз у його погляді. І коли він говорить пошепки, мене до кісток пронизує холодом.
– Шансів немає, Корд.
З кожним наступним розділом думаю, як то не померти від перенапруги до кінця історії 😅
Сцена у блоці Ітана була дивовижною, те як вони хотіли віддатися відчуттям наче востаннє, те як Ітан дражнився, те скільки ніжності у них було в той час. Це все було дивовижно ❤️
А ще проскочила думка, що можливо жителям міста навмисно показують кадри спаленого світу? Щоб довести, що тікати нікуди і треба коритися системі? Може за межами міста є життя?
Ну і під кінець розділу ви забрали надію на порятунок не тільки у героїв, а й у читачів 😞
Це просто розбиває серце 💔